Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

sobota, 2. avgust 2014

Marija nas zdravi in vodi k spravi



Koncem XI. stoletja je po Franciji divjala epidemija, ki so jo poimenovali "peklenski ogenj". Vendar je prišlo, sredi najhujše žetve smrti, do čudežnega dogodka po dveh med seboj sprtih veseljakih.
V noči s 24. na 25. maj leta 1105 je imel Itier de Tirlemont čudovito videnje. V sanjah se mu je prikazala prelepa v belo oblečena Gospa. Povedala je, da mu bo na binkoštno vigilijo izročila posebno svečo; voda, z nekaj kapljicami voska te sveče, bo ozdravila bolnike.
Lepa Gospa mu je naročila, naj se poveže s potujočim pevcem po imenu Pierre Norman iz Saint-Pola. Bila sta v smrtnem sovraštvu. Lepa Gospa se je prikazala tudi Normanu in mu dala enako sporočilo. Oba sta jo ubogala, se spravila med seboj, in skupaj s svojim škofom preživela v molitvi noč s 27. na 28. maj.

Zjutraj se jima je sveta Devica zopet prikazala, jima dala svečo, in ju prosila, naj raztopita nekaj kapljic voska v vodi, ki naj jo dajejo piti bolnikom. Vsi, ki so ležali v bolnišnici, so ozdraveli, razen enega, ki ni veroval.

Ni komentarjev:

Objavite komentar