Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

četrtek, 30. maj 2019

Dve ženi v vlaku molita rožni venec.

V nedeljo, 29 junija 1891, je bil v Mönchensteinu (Švica) praznik. Na ta dan so organizirali koncerte, tekmovanja v streljanju in razne vrste stojnic. Popoldan je poln vlak potnikov, ki sta ga vlekli dve lokomotivi in je prihajal iz Basla (severna Švica), pripeljal na postajo v Mönchensteinu.
Na tem vlaku sta bili dve ženi, ki sta bili doma v departmaju Jura in sta se vračali z romanja v benediktinsko opatijo Naše Gospe v Einsiedelnu (severna Švica). Skupaj sta molili rožni venec. Potniki, ki so se udeležili praznika in so se vračali domov, so se jima zaradi tega posmehovali.
V trenutku, ko je vlak peljal čez reko Birsa (pritok Rena), se je most zrušil! Vse vagone kompozicije sta dve ogromni lokomotivi potegnili v praznino pod seboj. Vagoni so bili dobesedno zmečkani in iz razbitin so potegnili 150 trupel, veliko število ljudi pa je bilo huje poškodovanih.
Kaj se je zgodilo z ženama, ki sta molili rožni venec? Našli so ju nepoškodovani – imeli nista niti ene rane –, čeprav sta bili njuni obleki razcefrani in okrvavljeni. Ta dogodek je še toliko bolj presenetljiv, ker so bili vsi potniki iz njunega vagona mrtvi ali hudo poškodovani. Mnoge so našli z zmečkanimi okončinami.
Msgr. Millot, Izvleček iz: Pojdimo k Jezusu

Ni komentarjev:

Objavite komentar