Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

ponedeljek, 1. september 2014

Iz samostanske kronike

V Muzeju krščanstva na Slovenskem je 5. junija 2014 ordinarij Škofije Murska Sobota odprl razstavo »Novine Slovenske krajine« ob stoletnici izhajanja. Dne 25. junija pa je p. dr. Leopold Grčar, znani jasličar, odprl razstavo »Luč, ki razsvetljuje«: jaslice v gotski katedrali iz voska, delo samostanskega brata Bernarda Rajbarja. Posebni poročili si lahko preberete v našem glasilu.
Letos je bilo letno vseslovensko romanje in bogoslužje posvečenih Jezusovemu in Marijinemu Srcu v Stari Loki. Slovesnost je vodil domači župnik dr. Alojz Snoj. Od 3. do 9. avgusta smo imeli duhovniki in župnijski animatorji Združenja posvečenih Jezusovemu in Marijinemu Srcu letne duhovne vaje v Lurdu. Vodil jih je prof. dr. Anton Štrukelj, tehnično vodstvo pa je imela agencija Aritours.
Na severnem in zahodnem delu Muzeja krščanstva na Slovenskem je bila prekrita streha z novim bobrovcem. Končana so bila gradbena dela v novi kisarni. Od letošnjega julija naprej so v Sitiku zaposleni trije farmacevti.

kronist

Ni komentarjev:

Objavite komentar