Vse najpomembnejše informacije o epidemiji COVID19 Slovenske Škofovske Konference

Viri objav

Tekst v blogu je iz objav glasila V Materini šoli, glasila Bernardove družine. Izdaja: Cistercijanska opatija Stična, Stična 17, 1285, Ivančna gorica, Slovenija

četrtek, 31. julij 2014

Dogodki, ki so pred nami


Letne duhovne vaje v Lurdu za duhovnike in animatorje od 3. do 9. avgusta. Duhovni voditelj prof. Anton Štrukelj.
Marijino vnebovzetje 15. avgusta. Lepo bi bilo, če bi se tudi letos, po Marijinih svetiščih in župnijah, dobro pripravili na obnovitev posvetitve naši Materi Mariji; vsaj z devetdnevnico in nagovori pri 3 nedeljskih mašah, ki so bili pripravljeni za leto 2013 in bodo dosegljivi tudi na spletu. Bolj kot se bomo zavedali pomembnosti tega dejanja in se nanj pripravili, več milosti bomo deležni.
Stična mladih. Tudi letos bomo na naši stojnici mladim predstavili posvetitev JMS
Marija Romarica v Sloveniji leta 2016. Obiskala nas bo, da bi izprosila in podelila prepotrebnih milosti našim družinam ob Kongresu družin leta 2016 in da bi pripravila naša srca na 100-letnico njenih prikazovanj v Fatimi. Ni boljše priprave kot uresničevanje njenih naročil, po zgledu pastirčkov in naših mučencev, z obhajanjem zadostilne pobožnosti petih prvih sobot in posvetitvijo njenemu in Jezusovemu Srcu: posameznikov, družin, župnij, škofij, naroda… Vabljeni k molitvi v ta namen.
Posvetitev Evrope Marijinemu brezmadežnemu Srcu ob 100-letnici Fatime, začenši z deželami, ki so bile pod komunistično oblastjo, je vedno prisotna v naših molitvah, da bi se našle poti za njeno uresničitev…
Naslednje srečanje 18. aprila 2015. V letu, ki je pred nami, naj nas povezuje molitev, revija VMŠ, zadnji petki, fatimske procesije in drugi molitveni dogodki, da bi mogli na naslednjem srečanju poročati o vedno novih milostih, ki nas približujejo zmagi Marijinega brezmadežnega Srca!
Sklep: Po skupnem kosilu smo se poslovili od Stične in drug od drugega, odločeni, da služimo Jezusovemu in Marijinemu Srcu, tako da vsak dan obnavljamo svojo pripadnost JMS z naslednjo molitvijo:
Presveto Srce Jezusovo, po brezmadežnem Srcu Marijinem ti darujem svoje misli, besede in dejanja današnjega dne. Naj bo po priprošnji Matere Marije vse moje življenje skladno s tvojim evangelijem in prežeto z vero, upanjem in ljubeznijo. Tako boš po svojem križu in vstajenju zame pot, resnica in življenje Amen.

Zapisali Rezi in Dragica

Ni komentarjev:

Objavite komentar